H İ B

deprem

DUYURULAR

İNOVATİM İnovasyon Yarışması hk.

Sayın Üyemiz,

TİM çatısı altındaki Türkiye’nin en genç ve en inovatif ailesi İnovaTİM, 2020 yılında koronavirüs pandemisinin yol açtığı sorunlara ve çözüm önerilerine yönelik yenilikçi projeler üretilmesi hedefiyle, “İnovasyon Büyüktür Pandemi” sloganı ile üniversite öğrencilerine açık bir şekilde “İnovaTİM İnovasyon Yarışması” gerçekleştirmiştir. Türkiye genelinde 103 farklı üniversite ve 84 farklı bölümden 3.212 başvuru gerçekleşmiş ve finale kalan başarılı 30 takıma toplamda 180.000 TL ödül verilmiştir.

Bu kapsamda, İnovaTİM İnovasyon Yarışması’nın ikincisinin düzenlenmesi kararlaştırılmış olup, Makine İhracatçıları Birliği desteği ile “Sürdürülebilirlik”, “Doğanın Korunması”, “Yapay Zekâ ve Gelecek Tahminleme” ana başlıklarında gerçekleştirilmesi ve 3 ana başlıkta her bir kategorinin ilk 3’ü olmak üzere birinci gelecek ekibe 40.000 TL, ikinci gelecek ekibe 35.000 TL ve üçüncü gelecek ekibe 25.000 TL olmak üzere toplam 300.000 TL’lik para ödülü verilmesi kararlaştırılmıştır.

Önlisans, lisans ve yüksek lisans öğrencileri www.inovatim.org ve Kariyer Gelişim Akademisi (Karga Karga) dijital altyapılarından başvuru süreçlerini tamamlayabileceklerdir.

11 Ekim 2021 haftasında başvuruları başlatılması planlanan İnovaTİM İnovasyon Yarışması’na önlisans, lisans ve yüksek lisans öğrencileri, www.inovatim.org ve Kariyer Gelişim Akademisi (Karga Karga) dijital altyapılarından 30 Kasım 2021 tarihine kadar başvurularını tamamlayabilecek ve 3 kişilik yarışma takımında yer alabilecektir. Yarışma takımı oluşan öğrenciler çözmek istedikleri sorunları belirleyip gerçekleştireceği çalışmalar ile sırasıyla ilk rapor, PDR (Preliminary Design Review/ Ön Tasarım İncelemesi) raporu ve CDR (Critical Design Review/ Kritik Tasarım İncelemesi) raporları aşamalarını tamamlayarak finale kalma fırsatı elde edeceklerdir. Final jüri sunumlarına katılarak değerlendirilen ve başarılı bulunan projeler Türkiye İnovasyon Haftası etkinliğinde açıklanarak ödülleri takdim edilecektir.