H İ B

deprem

Hizmet İhracatı Sinerji ve İş Birliği Çalıştayı Gerçekleştirildi

Hizmet İhracatı Sinerji ve İş Birliği Çalıştayı Gerçekleştirildi

Birliğimiz bünyesinde yer alan tüm hizmet sektörlerinin büyüklük ve potansiyelinin değerlendirilmesi, önümüzdeki döneme ilişkin kısa, orta ve uzun vadeli stratejilerin belirlenmesini ve iş birliği imkanlarının değerlendirilmesi teminen Yönetim Kurulumuz ve Sektör Komite üyelerimizin katılımıyla 27-28 Ağustos 2022 tarihlerinde Birliğimiz Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Hediye GÜRAL’ın ev sahipliğinde İstanbul Ticaret Üniversitesinden Prof. Dr. Sayın Figen YILDIRIM, İstanbul Aydın Üniversitesinden Prof. Dr. Sayın Zeynep KAYACAN, Sayın İrem ARMAN ve Sayın Ayşe Deniz ÖZKAN’ın moderatörlüğünde Hizmet İhracatı Sinerji ve İş Birliği çalıştayı gerçekleştirildi.
 
Çalıştayın ilk günü, Ticaret Bakan Yardımcısı Sayın Rıza Tuna TURAGAY, TİM Başkanı Sayın Mustafa GÜLTEPE ve Birliğimiz Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sayın Ahmet BOLAT’ın açılış konuşmaları ile başladı. İlk oturumda her alt sektörümüzden bir temsilcinin yer aldığı 11 farklı yuvarlak masada, sektörel sorunlar değerlendirilerek bu sorunların çözümüne ilişkin iş birliği fırsatları değerlendirildi.
 
İkinci oturum, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Adil KARAİSMAİLOĞLU’nun hitabı ile başladı. Masalarda üretilen iş birliği fırsatlarının raporlamaları yapılarak grup raporları okundu.
 
Çalıştayın ikinci günü, Ticaret Bakanı Sayın Mehmet MUŞ’un ve Birliğimiz Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sayın Ahmet BOLAT’ın kapanış konuşmaları ile başladı. Seremoninin ardından çalıştaya ilişkin sonuç rapor taslağı okunarak katılımcılar ile istişarelerde bulunuldu.
 
Son oturum ise Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Mehmet Nuri ERSOY’un hitapları ile tamamlandı.